Tietoa Honkamajasta

Seurantalo Honkamaja valmistui vuonna 1936. Talo on hienossa kunnossa, sillä se on entisöity ja kunnostettu opetusministeriön tuella ja arkkitehdin tekemän saneerausohjelman mukaisesti. Juhlasali on palautettu alkuperäiseen asuunsa purkamalla hirsiseiniä peittäneet levyt ja avaamalla upea holvikatto. Ikkunat on remontoitu ja lattia kunnostettu. Myös salin tuolit ja sähköpatterit on uusittu. Ulkoseinät ja sokkeli maalattiin, räystäät ja syöksytorvet uusittiin kesällä 2007. Keväällä 2008 uusittiin wc:t, sisääntuloraput laatoitettiin ja parveke rakennettiin uudelleen.

Talvella 2009 palautettiin kahvila alkuperäiseen upeaan asuunsa. Samalla maalattiin eteistilat. Tämän remontin yhteydessä paljastui vakava hirsirakennevaurio, joka korjattiin alan parhaiden asiantuntijoiden voimin ja erittäin suurin taloudellisin uhrauksin. Vuoden 2010 aikana entisöitiin kahvilan lattia. Talvella 2013 näyttämötilan väliaikainen koroke purettiin ja oikea näyttämö lavasteineen ja hienoine esirippuineen valmistui kevällä 2014. Uudet äänentoistolaitteet saatiin kevällä ja talonmiehen asunto peruskorjattiin kesällä 2015. Uusi nopea astianpesukone hankittiin 2017.

Honkamajaa vuokrataan yksityistilaisuuksiin. Se on ollut suosittu erityisesti hääjuhlien pitopaikkana.

Katso YLE:n juttu Honkamajasta.